3 sudu besar minyak zaitun extra-virgin
2 sudu besar daun parsley yang dicincang halus
1 1/2 sude teh bawang putih yang dicincang halus
2 cawan tomato yang telah dicincang halus
3 biji buat tomato dicincang kasar
garam
Dalam kuali sederhana panas, masukkan 3 sudu besar minyak zaitun extra-virgin,
2 sudu besar daun parsley yang dicincang halus
dan 1 1/2 sudu teh bawang putih dicincang halus dengan api yang sederhana tinggi.
Apabila bawang putih menaikkan aroma, sila tambah 2 cawan tomato yang telah dicincang halus beserta dengan tomato yang dicincang kasar tadi ke dalam kuali dan masukkan garam secukup rasa.
Kecilkan api dan masak dalam beberapa minute, sehingga minyak pecah dan mengeluarkan aroma
2 sudu besar daun parsley yang dicincang halus
1 1/2 sude teh bawang putih yang dicincang halus
2 cawan tomato yang telah dicincang halus
3 biji buat tomato dicincang kasar
garam
Cara Memasak Sos Tomato
Dalam kuali sederhana panas, masukkan 3 sudu besar minyak zaitun extra-virgin,
2 sudu besar daun parsley yang dicincang halus
dan 1 1/2 sudu teh bawang putih dicincang halus dengan api yang sederhana tinggi.
Apabila bawang putih menaikkan aroma, sila tambah 2 cawan tomato yang telah dicincang halus beserta dengan tomato yang dicincang kasar tadi ke dalam kuali dan masukkan garam secukup rasa.
Kecilkan api dan masak dalam beberapa minute, sehingga minyak pecah dan mengeluarkan aroma