1 paun pasta yang sudah masak
4 auns Pancetta atau prosciutto
2 sudu besar minyak zaitun
1 sudu besar bawang putih
2 telur
1 cawan parmesan keju, parut
1 sudu teh daun parsley (optional) Kalau tak suka rasa daun parsley and boleh guna herba lain mengikut citarasa masing masing.
Panaskan minyak zaitun dalam periuk dan tumis bawang putih selama 1 minit. Masukkan Pancetta atau prosciutto dan tumis sehingga warna menjadi perang.
Langkah 2:
Kemudian masukkan pasta yang suam atau panas ke dalam periuk/kuali dan gaul.
Langkah 3:
Dalam mangkuk, gaul telur dan keju. Tuangkan campuran keju ini ke dalam periuk/kuali dengan pasta. dan kacau, Jika ia terlalu pekat, masukkan sedikit air dan kacau sehingga ia mencapai konsistensi yang betul. Kemudian taburkan daun parsley di atas dan hidang.
Ummpphhhh!! Meleleh
4 auns Pancetta atau prosciutto
2 sudu besar minyak zaitun
1 sudu besar bawang putih
2 telur
1 cawan parmesan keju, parut
1 sudu teh daun parsley (optional) Kalau tak suka rasa daun parsley and boleh guna herba lain mengikut citarasa masing masing.
Panaskan minyak zaitun dalam periuk dan tumis bawang putih selama 1 minit. Masukkan Pancetta atau prosciutto dan tumis sehingga warna menjadi perang.
Langkah 2:
Kemudian masukkan pasta yang suam atau panas ke dalam periuk/kuali dan gaul.
Langkah 3:
Dalam mangkuk, gaul telur dan keju. Tuangkan campuran keju ini ke dalam periuk/kuali dengan pasta. dan kacau, Jika ia terlalu pekat, masukkan sedikit air dan kacau sehingga ia mencapai konsistensi yang betul. Kemudian taburkan daun parsley di atas dan hidang.
Ummpphhhh!! Meleleh