About Contact Masakan Melayu Masakan Mamak SiteMap Pencuci Mulut Santai Petang

Cara Cara Membuat Carbonara Sos

    1 paun pasta yang sudah masak
    4 auns Pancetta atau prosciutto
    2 sudu besar minyak zaitun
    1 sudu besar bawang putih
    2 telur
    1 cawan parmesan keju, parut
    1 sudu teh daun parsley (optional) Kalau tak suka rasa daun parsley and boleh guna herba lain mengikut citarasa masing masing.





Panaskan minyak zaitun dalam periuk dan tumis bawang putih selama 1 minit. Masukkan Pancetta atau prosciutto dan tumis sehingga warna menjadi perang.

Langkah 2:

Kemudian masukkan pasta yang suam atau panas ke dalam periuk/kuali dan gaul.

Langkah 3:

Dalam mangkuk, gaul telur dan keju. Tuangkan campuran keju ini ke dalam periuk/kuali dengan pasta. dan kacau, Jika ia terlalu pekat, masukkan sedikit air dan kacau sehingga ia mencapai konsistensi yang betul. Kemudian taburkan daun parsley di atas dan hidang.


Ummpphhhh!! Meleleh

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Blog Archive

Sitemap

HOBSYS
Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Email